از لحاظ لغوی در فرهنگ های مختلف سایبر( cyber ) به معنی مجازی وغیر ملموس ومترادف با لغت انگلیسی virtual است که با توجه به گستردگی مفهوم سایبر واطلاق آن به تمام افعال واقدامات واقع شده در محیط شبکه های بین المللی از جمله اینترنت وبی شمار بودن مصادیق سایبر به توصیه متخصصان ودانشمندان صاحب نام این رشته ، یافتن لغت معادل یا ترجمه آن به زبانهای دیگر، به دلیل مفهوم لغوی این واژه در سطح بین المللی، مجاز نیست چرا که ممکن است دایره شمول و مفهوم آنرا محدود کند ؛ به همین دلیل برگردان آن به فارسی نیز کمی مبهم است ؛ سایبر یعنی علم فرمان ، یعنی هوش مصنوعی وشاید از نظر اهل فن یعنی دنیای صفر ویک .
از محیط سایبر(space Cyber ) نیز تعاریف گوناگونی بعمل آمده است که می توان در مجموع محیط سایبر را چنین تعریف کرد . محیط مجازی وغیر ملموس موجود در فضای شبکه های بین المللی که در این محیط تمام اطلاعات راجع به روابط افراد ، فرهنگ ها ، ملت ها ، کشورها وبه طور کلی هرآنچه در کره خاکی به صورت ملموس و فیزیکی وجود دارد در یک فضای مجازی به شکل دیجیتالی وجود دارد و قابل استفاده و دسترس استفاده کنندگان و کاربران است و از طریق رایانه ،اجزای آن وشبکه های بین المللی به هم مرتبط هستند.
انقلاب اسلامی ایران یک پدیده عظیم در قرن اخیر به شمار می رود . مسأله این انقلاب حتی به تشکیل نظام جمهوری اسلامی , محدود نمی شود . این انقلاب تاریخ را عوض کرده است و یک راه جدید در مقابل بشریت به وجود آورده است.
انقلاب اسلامی ایران 30 سال پرحادثه اما موفق را پشت سرنهاده است. انقلابی باشکوه وشگفتی ساز که باوقوعآن متخصصان پدیده انقلاب، تحلیل گران سیاسی و سیاست مداران که تصور وقوع آن را نداشتند، غافلگیر شدند و زمانی که آغاز شد چنان حرکتی گسترده وسراسری پدید آورد که امکان ایستادگی در مقابل آن وسرکوبی وآرام کردنش غیر قابل تصور شد وتوانست درمدتی کوتاه یعنی حدود یک سال ویک ماه بر قدرتمند ترین حکومت منطقه که ابرقدرت غرب آن را بهژاندارم خویش درمنطقه تبدیل کرده بود تادرمقابل حکومتهای مخالف یا وقوع انقلابهای احتمالی بایستد پیروز گردیده، مسیر تحولات منطقهای و جهانی راتغییر دهد. در پاسخ به این پرسش که چرا تحلیل گران و نظریه پردازان سیاسی و سیاست مداران دربارة وقوع و پیروزی انقلاب اسلامی غافلگیر شدند و نتوانستند این رخداد را پیشگویی کنند، باید گفت که تا پایان دهه 1970 میلادی و تا زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357 پارادایم علمیموجود در ذهن این افراد درباره انقلاب، تنها به وقوع انقلابهای ناسیونالیستى، لیبرالی ومارکسیستی تاکید میشد و همانطور که هاناآرنت در کتاب انقلاب خود گفته است یکی از ویژگیهای انقلابهای معاصر، دنیوی بودن آن نگریسته میشد و در نتیجه وقوع انقلابی با ایدئولوژى، ماهیت وشعارهای مذهبی برای این افراد قابل تصور نبود. بنابراین اولین شگفتی انقلاب اسلامی نوع ایدئولوژی آن و تغییری بود که ازاین نظر درنسل انقلابها ایجاد کرد. |
نوع ایدئولوژى، ماهیت و رهبری هر انقلابی تاثیر آشکاری نیز برشرایط و حوادث پس از وقوع انقلاب به جای میگذارد. اگر پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سرعت قانون اساسی کشور تدوین و نظام جدید با اتکا بر نقش مردممستقر گردیده ثباتو تعادل لازم پدید آمد، بدون شک این امر ناشی از ایدئولوژی اسلامی انقلاب و رهبری حضرت امام بود.
نگاهی به ایدئولوژی و حوادث پس از انقلابهای فرانسه (1789) و روسیه (1917)ما را به نتیجه خوبی رهنمون میشود: در فرانسه ایدئولوژی جدید جایگزین هر چند در ذهن انقلابیها حضور داشت، بسیار متفرق و گنگ و بیارتباط به فرهنگ و تاریخ این کشور بود و به همین دلیل پس از وقوع انقلاب، انقلابیها به جان هم افتادند و انقلاب در هر زمان در دست یکی از گروهها قرار گرفته و رهبران انقلابی و مردم توسط افراد و گروههای مقابل از بین میرفتند و بدین ترتیب فرانسه بعد از انقلاب تا سالیان سال روی آرامش ندید. در روسیه نیز به دلیل ایدئولوژی وارداتی انقلاب و ناتوانی آن از چیره شدن بر اذهان عمومى، بی ثباتیهای زیادی تجربه شدودرزمان استالین حدود 15تا20میلیون نفر توسط وی کشته شدند. اما وحدت واصالت فرهنگی ایدئولوژی انقلابیو وحدت رهبریدرانقلاب اسلامی توانست به سرعت ثبات لازم برای فراهم شدن شرایط دستیابی کشور به اهداف انقلاب را به وجود بیاورد ودر عین حال که دشمنان این انقلاب مقدسبرای از پای در آوردن آن از آغاز دست به توطئه ودشمنی زدند، با گذشت 30سال ازپیروزی انقلاب و ناتوانیها و شکستهای پیاپی آنهو ظهور ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه اى، میتوان چشم انداز بسیار روشنی برای آینده ایران اسلامی تصویر کرد.